විසිවන සියවසේ මුල් දශකයේදී (A) ජාතික මහාචාර්ය්ය (B) විසින් (C) නම් රසය විද්යාත්මකව හඳුනාගෙන ලොවට හෙළි කරන ලදි. අනාදිමත් කාලයක් මෙම පංචම රසය මිනිස් දිව පිනවූවද (B) විසින් හඳුන්වා දෙන තුරු මිනිසා දැන සිටියේ ප්රණීත, තික්ත, ලවණ සහ අම්ල යන රස හතර පමණි.
(A) , (B) සහ (C) හඳුන්වන්න.
මෙම පස් වන රසය ජනනය වීමට උපකාරී වෙතැයි කියන රසායනික සංයෝගය නම් කරන්න
No comments:
Post a Comment